Opći uvjeti

Opći uvjeti

Opšti uslovi poslovanja definišu rad Internet prodavnice, prava i obaveze posetioca, korisnika i kupca i poslovni odnos između Trgovca i korisnika kao kupca proizvoda iz ponude Internet prodavnice.

Opšti uslovi Internet prodavnice obavezuju kupca od trenutka ulaska u Internet prodavnicu. Smatra se da je kupac upoznat sa celokupnim sadržajem opštih uslova poslovanja sa svakom transakcijom izvršenom putem naše internet prodavnice i da je pristao na opšte uslove i odredbe bez ograničenja.

Influenca i njegova adresa: Influenca s.p., Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Preduzeće je obveznik plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV).

Registrovani korisnici mogu da kupuju u internet prodavnici vvv.karin.si. Registrovanjem u internet prodavnici, posetilac dobija korisničko ime koje je isto kao i njegova adresa e-pošte i korisnička lozinka koju je sam korisnik postavio. Korisničko ime i lozinka korisnika nedvosmisleno ga identifikuju i povezuju sa unetim podacima. Registrovanjem, posetilac potvrđuje i garantuje da je punoletna osoba, potpuno poslovno sposobna. Registrovanjem, posetilac postaje korisnik i stiče pravo kupovine. Kupovinom proizvoda korisnik postaje kupac. Registrovanjem, posetilac skraćuje postupak naručivanja, jer ne mora svaki put da popunjava lične podatke.

 1. Dostupnost informacija

Influenca se obavezuje da će uvek imati na raspolaganju:

 • podaci o identitetu trgovca (naziv i sedište kompanije);
 • detalji za kontakt koji omogućavaju brzu i efikasnu komunikaciju sa dilerom (e-pošta, telefon);
 • informacije o bitnim karakteristikama proizvoda ili usluge Internet prodavnica, uključujući usluge nakon prodaje i garancije;
 • informacije o dostupnosti proizvoda ili usluge Internet prodavnice;
 • način i uslovi isporuke proizvoda ili izvršenje usluga, posebno mesto i vreme isporuke;
 • informacije o načinu plaćanja;
 • informacije o vremenskoj validnosti ponude iz internet prodavnice;
 • informacije o periodu tokom kojeg je još uvek moguće odustati od ugovora i uslovima za odustajanje;
 • informacije o opcijama i troškovima povrata proizvoda;
 • informacije o postupku žalbe korisnika.
 1. Ponuda proizvoda, popusti, promocije i posebne ponude

Zbog prirode internetskog poslovanja, ponuda proizvoda u internet prodavnici se često i brzo menja, pa takođe mogu da se pojave greške. Molimo vas da nas o njima obavestite putem e-maila: info@karin.si.

Potrudićemo se da ih eliminišemo što je pre moguće.

 1. Načini plaćanja i isporuke

Informacije o načinima plaćanja i isporuke robe deo su Opštih uslova i ovde su detaljnije definisane:

Influenca omogućava sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem (kupac plaća kupovinu prilikom prihvatanja paketa gotovinom ili platnom karticom – izuzetak je lično preuzimanje paketa, gde ovaj način plaćanja nije moguć);

Plaćanje platnim karticama vrši se putem platnog sistema Stripe. Podaci o kartici nisu zabeleženi na serveru kompanije, tako da je vaša sigurnost zagarantovana 100%. Stripe osigurava maksimalnu sigurnost transakcija. Autorizacija kreditnih kartica vrši se u realnom vremenu uz trenutnu verifikaciju podataka u bankama. Plaćanje je moguće sledećim karticama: Mastercard, Visa, America Ekpress, Discover, Diners, JCB i Maestro (ako Maestro platna kartica platioca to dozvoljava);

Plaćanje putem PaiPal-a ili plaćanje kreditnom karticom putem PaiPal mrežnog sistema, koji omogućava sigurno plaćanje kreditnim karticama (Mastercard, Visa, Maestro i American Ekpress). Kupac ne treba da kreira PaiPal korisnički račun da bi koristio kreditne kartice. PaiPal se smatra jednim od najsigurnijih sistema plaćanja na svetu.

Uplata na tekući račun

Naručene usluge možete platiti i putem tekućeg računa (transakcioni račun).

Uplata se vrši putem UPN naloga za plaćanje. Njime možete fizički platiti u poslovnicama banaka ili u pošti Slovenije, kao i putem internetskih banaka (DH mreža, SKB Net, NLB Klik, Aba Net itd. ()

Prilikom plaćanja potrebno je navesti uplatioca, primaoca, bankovni račun primatelja i referencu ili plaćanje referenca. Koristite dolenavedene informacije.

 1. Dostava i dostava

Porudžbine primljene od ponedeljka do petka do 12 sati biće poslate (obrađene i dostavljene dostavnoj službi) istog dana. Porudžbine date u subotu, nedelju ili državni praznik biće otpremljene prvog sledećeg radnog dana.

Ako je vreme isporuke izuzetno duže od navedenog, blagovremeno ćemo obavestiti kupca.

 1. Cene

Sve cene u internet prodavnici su izražene u evrima i uključuju PDV (porez na dodatu vrednost), ukoliko nije drugačije naznačeno. Sve cene u internet prodavnici su cene proizvoda i ne uključuju troškove isporuke.

Cena proizvoda (ili proizvoda), vrednost PDV-a i trošak isporuke vidljivi su korisniku (kupcu) u korpi pre nego što završi porudžbinu.

Sve cene važe u trenutku slanja porudžbine i nemaju unapred utvrđenu validnost. Uprkos naporima da se Influenci pruže najsavremenije i najtačnije informacije, informacije o cenama mogu biti netačne. U slučaju iz prethodne rečenice i u slučaju da se tokom obrade porudžbine cena proizvoda promeni, Influenca će omogućiti kupcu da odustane od kupovine, a istovremeno će mu ponuditi rešenje koje će biti na obostrano zadovoljstvo.

 1. Bezbednost

Kupovina i plaćanje putem Internet prodavnice je sigurno.

Influenca koristi odgovarajuća tehnološka i organizaciona sredstva za zaštitu prenosa i čuvanja ličnih podataka i plaćanja. U te svrhe Influenca koristi 256-bitni SSL sertifikat izdat od ovlašćene organizacije.

Sigurnim autorizacijama i transakcijama kreditnim karticama upravljaju ovlašćeni mrežni sistemi. Autorizacija kreditnih kartica vrši se u realnom vremenu uz trenutnu verifikaciju podataka u bankama. Podaci o platnim karticama se ne čuvaju na serveru trgovca.

Korisnik je takođe odgovoran za sigurnost, osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke i odgovarajućeg softvera i antivirusne zaštite svog računara.

 1. Politika privatnosti

Politika privatnosti je takođe deo Opštih uslova i odredbi.

 1. Odgovornost

Influenca čini sve da osigura da informacije objavljene u njegovoj internet prodavnici budu ažurne i tačne, ali se karakteristike proizvoda, vreme isporuke ili cena mogu promeniti tako brzo da ne uspe da blagovremeno ispravi informacije objavljene u Internet prodavnici. U tom slučaju, influenca će obavestiti kupca o promenama i omogućiti mu da odustane od porudžbine.

Iako se Influenca trudi da pruži tačne fotografije proizvoda koji se prodaju u Internet prodavnici, sve fotografije treba shvatiti kao simbolične. Fotografije ne garantuju svojstva proizvoda.

 1. Žalbe, sporovi i primena zakona

Influenca je u skladu sa važećim propisima o zaštiti potrošača. Influenca ima efikasan sistem za rešavanje žalbi i ima određenu osobu sa kojom kupac može kontaktirati putem e-pošte u slučaju problema. U slučaju problema, kupac nas može kontaktirati putem e-maila: info@karin.si

Žalbeni postupak je poverljiv.

Influenca će u roku od 5 (pet) radnih dana potvrditi da je primila žalbu i obavestiti kupca koliko će vremena trebati da je obradi i obavestiće ga o toku postupka. Influenca će se potruditi da sve sporove reši prijateljski. Ako se ne postigne sporazumno rešenje spora, materijalno nadležni sud u Ljubljani imaće isključivu teritorijalnu nadležnost za sve sporove između trgovca i korisnika (kupca). Influenca i korisnik (kupac) kao učesnik u elektronskoj trgovini uzajamno prepoznaju valjanost elektronskih poruka na sudu.

Ovi Opšti uslovi i svi sporovi između trgovca i korisnika (kupca) podležu i primenjuju slovenačko materijalno i procesno pravo, bez primene pravila međunarodnog privatnog prava, koja bi ukazivala na primenu bilo kog drugog zakona.

Odredbe Obligacionog zakonika, Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o zaštiti potrošača primenjuju se mutatis mutandis na sve odnose i na prava i obaveze koje nisu regulisane ovim Opštim uslovima.

10.1. Vanraspravno poravnanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim normama, influenca ne prepoznaje nijednog pružaoca vansudskog rešenja potrošačkih sporova kao nadležnog za rešavanje potrošačkih sporova koje bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonom o vansudskom rešavanju potrošačkih sporova.

Internet prodavnica karin.si, kao dobavljač roba i usluga koji se bave onlajn prodajom na teritoriji Republike Slovenije, na svojoj veb stranici objavljuje elektronsku vezu do platforme za mrežno rešavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima na elektronskoj vezi http://ec.europa.eu/odr.

Ta uredba proizilazi iz Zakona o vansudskom rešavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. Uredba (EZ) br. 524/2013 Evropskog parlamenta i Saveta o mrežnom rešavanju potrošačkih sporova i izmeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktivom 2009/22 / EC.

Ljubljana, 10. decembra 2020