Kolačiči

Kolačići

Izmijenjeni Zakon o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine br. 109/2012; u daljnjem tekstu ZEKom-1), koji je stupio na snagu početkom 2013. godine, uveo je nova pravila u vezi s upotrebom kolačića i sličnih tehnologija za pohranu podataka ili pristup podacima pohranjenim na računalo ili mobilni uređaj korisnika. Kolačići nisu novost, zakon je samo ometao način informiranja i pristanka korisnika web mjesta u vezi s njihovom upotrebom.

Nastavitve

Što je kolačić?

Naše web mjesto može u preglednik vašeg računala smjestiti takozvani „kolačić“. Kolačići su male tekstualne datoteke koje nam daju informacije o tome koliko puta pojedinac posjeti našu stranicu i što ih zanima u tim posjetima. Sami kolačići ne sadrže podatke koji bi omogućili identifikaciju pojedinca, ali ako nam te podatke dostavite sami, na primjer registracijom, oni mogu biti povezani s podacima pohranjenim u kolačiću.

Uvijek imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće koje možete promijeniti u postavkama odbijanjem kolačića ili primanjem upozorenja prije spremanja kolačića.

Za informacije o postavkama kolačića kliknite na ime vašeg preglednika:

Korištenje kolačića na našoj web stranici

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo mogli razlikovati posjetitelje i brojati njihov broj isključivo za vlastite potrebe, poboljšavajući na taj način izvedbu stranice. U tu svrhu koristimo najčešće korišteni alat Google Analytics. Više o kolačićima Google Analytics možete pročitati klikom na ovu vezu.

Naše web mjesto također koristi kolačiće koji vam pružaju bolje korisničko iskustvo pamćenjem vaše prijave ili registracije na web mjestu, podataka koji se unose u mrežne obrasce, proizvoda dodanih u košaricu, posljednjih pregledanih proizvoda i vašeg pristanka na upotrebu kolačića.

Informacije prikupljene putem kolačića nećemo prosljeđivati trećim stranama.